Vacaturebank

Allerlei kerkelijke activiteiten kunnen alleen goed worden uitgevoerd als er gemeenteleden beschikbaar zijn die daar een deel van hun vrije tijd in willen steken. Aan de andere kant is de kerk geen consumentenorganisatie en verwachten we van ieder gemeentelid een actieve bijdrage aan de opbouw van onze gemeente. Iedereen heeft haar of zijn van God gegeven talenten, die ook in onze gemeente kunnen worden ingezet. De vacaturebank heeft tot doel om aan u, als lid van onze gemeente, aan te geven waar hulp nodig is. De vacatures blijven een tijd lang op de website staan en worden ook de eerste keer in het Kerknieuws vermeld.
Kunt u nog wat vrije tijd vrij maken? En kunt u het niet maken om langs de kant te staan toekijken? Klik dan onze website www.gkureterp.nl aan en kies voor een activiteit! De vraag varieert van bloemschikken tot voorzitter en van ICT-medewerker tot vrijwilliger bij het zingen in het Lijtehiem.

Redacteur website

Voor het beheren van de inhoud van de website zijn we nog opzoek naar een redacteur.
De teksten worden voor een groot deel aangeleverd, aan u de taak deze te plaatsen en ook weer te verwijderen.
Zo zorgt u er voor dat de website altijd up to date is. Voor info webmaster@gkureterp.nl

Zorg vijwilligers gevraagd

Vanuit onze gemeente is de vraag gekomen of wij in sommige gevallen ondersteuning kunnen verlenen bij en aan gemeenteleden die bij ziekte of anderszins een beroep op vrijwilligers kunnen doen voor bijv. hond uitlaten, boodschappen doen enz. Wij kunnen allemaal vele dingen bedenken die op zulke momenten door bijv. ouderen, zieken, alleenstaande even niet mogelijk zijn. Zo zou het kunnen dat iemand elders naar een ziekenhuis moet en geen toereikend vervoer heeft voor deze problemen. Daarom zoeken wij vrijwilligers die dan beschikbaar zijn om een helpende hand uit te steken.
In veel steden en dorpen zijn hiervoor steunpunten ingericht, maar zolang dat in Ureterp nog niet is gerealiseerd willen wij u vragen om ons hierin bij te staan en u beschikbaar te stellen voor uw medemens. Hoe vaak en waarvoor kunnen wij nog niet aangeven maar het blijkt toch dat er behoefte is naar een organisatie die hier het voortouw in wil nemen.

U kunt hierover contact opnemen met:
Jaap Kampen
Gilden 11
06-14890144 

Koffieschenker

Na de kerkdienst is er de mogelijkheid om met elkaar koffie te drinken. Deze gelegenheid is nu al een geruime tijd bezig. De groep vrijwilligers kan uitgebried worden. Nu zijn wij op zoek naar enthousiaste dames/heren die willen meehelpen bij het koffieschenken.

Lid Allerhandecommissie gezocht

Wilt u graag iets voor onze gemeente betekenen? Bent u creatief en houdt u van organiseren?
Dan is lid worden van onze commissie misschien iets voor u !?
Voor vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen met
Hinke de Wolff 303051).

Autorijden Lijtehiem – Beetsterzwaag

Ik ben al jaren als kerkvrijwilliger actief bij Talant Beetsterzwaag. De groep cliënten die ik in Beetsterzwaag op de zondag begeleidde naar de kerkdienst is verhuisd naar Ureterp.
Sinds ongeveer een jaar hebben we nu ook de mogelijkheid om met deze cliënten vanuit Ureterp naar de op hun niveau aangepaste diensten in Beetsterzwaag te rijden. Er is een schema opgesteld en samen met nog 3 chauffeurs en een aantal begeleiders rijden we op zondagochtend met 4 tot 6 cliënten van Talant die wonen in Lijtehiem met het busje van de Lijte naar Beetsterzwaag.
Nu is er een vrijwilliger die niet meer als begeleider mee kan en daarom zijn wij met spoed op zoek naar iemand die 1x per 4 á 5 weken een zondagochtend met ons mee zou willen gaan. Voor jongeren is het misschien iets wat als maatschappelijke stage mee kan tellen voor hun opleiding.
Alle hulp is welkom.
Wie zich aangesproken voelt en/of meer informatie wil, kan na 18.00 uur bellen 0512-461221.

Vrijwilligers Lijtehiem

In het Lijtehiem wordt voor de bewoners op zondagavond van 19.00-20.00 een zondagavondzang georganiseerd. Waar praten over het geloof niet altijd meer mogelijk is, is zingen van je geloof iets wat mensen lang kunnen blijven doen! Daarvoor worden vrijwilligers gezocht die samen met deze mensen liederen willen zingen, uit Johannes de Heer, de oude psalmberijming of zondagschoolliedjes van vroeger. Om zo samen een stuk geloof te kunnen beleven.
Ook worden er vrijwilligers gezocht die op vrijdag van 10.30-11.30 uur zouden willen assisteren bij de weeksluiting samen met geestelijke verzorgster Lies Dijkshoorn.
Als u zich aangesproken voelt kun u hiervoor contact opnemen met Simone Opdehoek (0512 334852)

Vacature beamerteam en geluidsteam

Voor het beamer/geluidsteam zoeken wij nog een enthousiast nieuw lid (v/m).
Taken: maken van de presentatie en bedienen van de beamer tijdens de dienst.
En voor de bediening van het geluid en de camera’s.
Wij bieden: leuke collega’s, eventueel scholing in de programma’s en goede ondersteuning.
Wij vragen: aardigheid en enige handigheid in het werken met een computer, en beschikbaarheid van “om de vijf diensten”.
Beloning: hartelijke schouderklopjes, opmerkingen en complimentjes van gemeenteleden.
Wanneer: met ingang van september kun je beginnen.

Zie jij het zitten ons team te komen versterken?
Stuur dan een mail naar ict@gkureterp.nl .

Vrijwilligers gezocht Voedselbank Opsterland


Vrijwilligers gezocht voor:
• Schoonmaak
• Coördinatie vrijwilligers
• Inpak
• Uitdeel
• Vervoer
Voedselbank Opsterland is een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met het bestrijden van gevolgen van armoede door het inzamelen van kosteloos ter beschikking gestelde levensmiddelen en het uitdelen daarvan.

We zijn op zoek naar enthousiaste mensen die in groepsverband zich in willen zetten voor onze klanten. Er worden momenteel zo’n 80 pakketten klaargemaakt voor klanten verspreid over de hele gemeente.

Inlichtingen:
• Nader informatie over de Voedselbank is te vinden op onze website www.voedselbankopsterland.nl.
• Vragen en reacties via intern@voedselbankopsterland.nl of via telefoonnummer 06-36040526.